enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5777
EURO
34,8293
ALTIN
2.419,06
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

2016 Ehliyet İçin Evraklar

2016 Ehliyet İçin Evraklar

Türkiye Cumhuriyeti tarafından değiştirmekte olan ehliyet alma sistemi hakkında bugün sizlere birçok kişinin merak ettiği ehliyet alma nasıl alınır ne gibi evraklar gereklidir. Yeni gelen ehliyet evrakları hakkında hakkında bilgiler vereceğiz, ehliyet alabilmek için ilk olarak bir tane paralı kursu bitirmeniz yeterli olacaktır. Alacağınız eğitim sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara giriş yaparak sınavlara geçtikten sonra gereken kurumlara başvuru yaptıktan sonra sizlerde ehliyetinize sahip olabilirsiniz. 2016 yılında ehliyet için gerekli evraklar 1 adet biyometrik fotoğraf 1 adet diploma veya diploma fotokopisi ve kurslar almış olduğunuz belgeler ile emniyete giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuzu yaptıktan kısa bir süre içerisinde sizlere evinize kadar getirilen ehliyetinize sahip olabilirsiniz. Lakin ehliyet için gereken evrakları tamamlamanız gerekmektedir. bunun için herhangi bir sürücü kursuna giderek almanız gereken eğitimleri alın ve daha sonrasında almış olduğunuz eğitimlerden ardından direksiyon sınavını geçtikten sonra başvularınızı yapabilirsiniz.

    1. Evinize en yakın ve Bulunmuş olduğunuz bölgede en iyi şekilde eğitim veren herhangi bir sürücü kursuna gidiniz
    2. Kurstan almış olduğunuz eğitimler ve bilgiler yeterince ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara katılan ve bu sınavları geçmeye çalışın.
    3. Sınavdan sonra kurstan alacağınzı evraklar ile emniyet müdürlüğüne gidip başvurularınızı yapınız.

başarılı olmuş olduğunuz sınavlardan sonra Emniyet Müdürlüğü’ne giderek gereken başvuruları yapmayı ihmal etmeyin

Gereken evraklar; 1 adet diploma veya diploma fotokopisi 1 adet sertifika 1 adet sicil kaydı 1 adet kimlik fotokopisi ve 3 adet biometrik fotoğraf gerekmektedir Bunun haricinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen kurumlara gereken ücretleri yatırarak gereken başvuru yapmış olacaksınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.