İçişleri Bakanlığı, eski Kırklareli Valisi Osman Bilgin hakkında, kendisi ve ailesi adına kayıtlı 98 milyon mal varlığını açıklamadığı gerekçesiyle rüşvet soruşturması başlattı. Bakanlığın verdiği soruşturma yetkileri, Bilgin’in mülkü nasıl edindiğini ve nereden geldiğini detaylı bir şekilde inceleyecek.
2023 Kırklareli sel felaketinin ardından hazırlanan raporda dönemin Valisi Osman Bilgin’in sorumluluğu masaya yatırıldı. T24 yazarı Tolga Chardin, Bilgin’in 98 milyon dolarlık mal varlığını açıklamaması üzerine İçişleri Bakanlığı’nın “Şişli Vadisi” dosyasının araştırılmasına izin verdiğini iddia ediyor. Bu gelişme, sel felaketi ve Bilgin’in mal varlığına ilişkin iddialara ilişkin soruşturmayı yoğunlaştırıyor. Ekipman sızdırıyordu ve göz ardı mı edildi?
Chardan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın soruşturma için izin verdiğini belirterek, Bilgin’in raporda altı sivilin hayatını kaybettiği sel felaketine yol açan kaçak tesisleri görmezden geldiğini söyledi.
hiçbir şey açıklamadı
Eski Kürklereli Valisi Osman Bilgin için hazırlanan varlık denetim raporunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Raporda, Bilgin’in eşinin mal beyanında lüks otomobil satışlarından veya kendi otomobil satış işlemlerinden elde edilen gelire yer verilmediği belirtildi. Ayrıca Bilgin ile bazı kuyumcular arasındaki para transferleri de raporun önemli bulguları arasında yer aldı. Bu durum Bilgin’in servetini küçümsemeye çalışması olarak yorumlandı. Para akışını bildirme
Uzmanların görüşüne göre; “Aralık 2021’de Bilgin’in banka hesabına altın karşılığında Uzer Kuyumtürk adına 311.200 lira, 12 Eylül 2023’te ise 2.020.840.000 lira yatırıldı. 4 ayrı ayrı altın karşılığında yine transfer yapıldı. işlemler bu kez de Karadeniz Kuyumculuk adına aynı şirket tarafından gerçekleştiriliyor. 13 Eylül 2023’te iki ayrı işlemde toplam 385 bin liranın transferinin yanı sıra, H.G. tarafından Ocak 2024’te 6.7 milyon lira ödenirken, şubat ayında banka hesabına yatırıldığında 191 bin 250 lira oldu. 1 Eylül 2022, 2 Eylül 2022 ve 22 Eylül 2022 tarihlerinde banka hesabına aktarılan her biri 600.000 lira olmak üzere 200.000 liranın mal beyanında yer almadığı tespit edildi” dedi.