enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,6971
EURO
37,3288
ALTIN
3.182,75
BIST
10.112,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Pazar Hafif Yağmurlu
11°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Balgamı ve İdrarı Söktürmek İçin


Kalsiyum ve magnezyum açısından zengin olan kapari, kemik ve diş gelişimine önemli katkılarda bulunur. İleri yaşlarda ortaya çıkabilecek ciddi diş rahatsızlıklarının riskini azaltmaya da yardımcı olmaktadır. Ayrıca, akciğer ve karaciğerin temizlenmesine destek olurken, karaciğer yağlanmasını önleme konusunda da etkili bir rol oynar.
Zengin lif içeriği sayesinde sindirim sorunlarının önüne geçilmesine yardımcı olur ve tokluk hissi vererek, enerjik kalmayı sağlar. Bu sayede kronik yorgunluk gibi durumların yaşanma riskini de azaltır. Flavonoid maddesi içeren kapari, yüksek oranda antioksidan etki gösterir; bu özellik, vücuttaki serbest radikallerin idrar yoluyla atılmasına yardımcı olur. Ödemin birikmesini önlemesi de cabasıdır.
B vitamini ve demir kaynağı olması sayesinde saç sağlığına olumlu etkilerde bulunur. Ayrıca, içeriğindeki demir sayesinde hemoglobin oluşumunu hızlandırarak genel sağlığa katkıda bulunur.
Kapari bitkisi, Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetişmektedir. Dikenli bir çalı formunda olan bu bitki, potasyum ve fosfor açısından oldukça zengindir. Killi topraklarda kolayca yetişebilir ve bol güneş ışığına ihtiyaç duyar. Kendiliğinden büyüdüğü bilinen kapari, tohum şeklinde gelişir. Ağustos ve eylül aylarında küçük karpuzları andıran meyvelerden toplanarak elde edilir.