enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2893
EURO
37,2430
ALTIN
2.987,62
BIST
8.955,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Az önce açıkladı. Tüm e’meklileri ilgilendiriyor..


Güler, 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacaklar arasında oluşabilecek maaş farklarına ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, katıldığı bir televizyon programında emekli maaş farklarına yönelik yapılacak düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacaklar arasında oluşabilecek maaş farklarına ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Abdullah Güler, Kanal 7’de katıldığı programda emekli maaş farkları konusuna değinerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK),Emekli Sandığı, memurlar ve kamu işçileri gibi farklı grupların tabi olduğunu söyledi. Güler, “2024-2025 yıllarında emekli olacaklar arasında maaş bağlama oranlarından kaynaklı bir fark olup olmadığını görmek için detaylı analizler yapılıyor,” dedi.
Etki Analizi Yapılıyor
Güler, bazı kişilerin emekli maaşlarındaki farklılıkların yaş ve süre açısından az etkilendiğini, bazı kişilerin ise daha fazla etkilendiğini belirtti. Bu durumu anlamak ve çözüme kavuşturmak için kapsamlı bir etki analizi yapıldığını söyleyen Güler, 2024 yılında emekliliği hak edenlerin maaş farklarının nedenleri arasında enflasyon farkı veya kanuni düzenlemelerden kaynaklı değişikliklerin incelendiğini belirtti.
Hakkaniyetli ve Sürdürülebilir Çözüm İçin Çalışmalar Devam Ediyor
Güler, Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maaş farkları konusunda hakkaniyetli, adil ve sürdürülebilir bir çözüm için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. “Bir kişi bile olsa kimseyi mağdur etmeden, makul bir çözümü bulacağız,” diye ekledi.
Emeklilik Sisteminde Sürdürülebilirlik Vurgusu
Güler, gelişmiş batı ülkelerinde 45-50 yaşlarında emekli olunamadığını belirterek, Türkiye’de emeklilik yaşının ve prim miktarlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. “EYT gibi geçmişten gelen yüklerin merkezi bütçeye etkisi büyük. Bizim bu sistemi sürdürülebilir kılmamız gerekiyor,” dedi.