enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,8935
EURO
37,6010
ALTIN
2.814,30
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Yağmurlu
24°C

Karpuz Çekirdeği Yiyenlere Olanlar


Yaz mevsiminin en popüler meyvelerinden biri olan karpuz çekirdeğinin faydaları pek çoktur.
Bol sulu, tatlı ve lezzetli bir meyve olan karpuzla ilgili insanlar tarafından merak edilen şey karpuz çekirdeği yemenin faydaları.
Karpuz çekirdeğinin sağlık açısından ne gibi faydaları olduğu ile ilgili çok sayıda araştırma yapıldığını görmek mümkün. Yapılan araştırmalar minik çekirdeklerin küçük boyutuna rağmen insan sağlığı için birçok faydası olduğunu göstermiştir.
Karpuz çekirdeğinin faydaları nelerdir sorusuna cevap veren uzmanlar karpuz tohumlarının atılmaması gerektiğini belirtir.
Karpuz tohumlarının vitamin ve mineral deposu olduğunu söyleyen uzmanlar, çekirdeklerin hem yaş hem kuru şekilde tüketilmesinde yana.
Karpuz tohumlarının cildi yenileme ve ciltteki kaşıntı, egzama gibi problemlere karşı etkili olduğunu söyleyen uzmanlara göre her gün bir avuç karpuz çekirdeği tüketilmesinde sakınca yok.
Yüzde 90’ı su olan karpuz yüzde 7,5 oranında karbonhidrat içerir. Sulu ve tatlı bir meyve olmasından dolayı yaz mevsiminin baş tacı olan karpuzu düzenli ve yeteri kadar tüketiminin sağlık açısından hiçbir sakıncası yok.
Şeker hastalarının dikkatli tüketmesi gereken bu meyvenin tohumları da en az kendisi kadar değerli ve özel.
Karpuz çekirdeği faydaları hakkında bilgi sahibi olmak, bu tohumları nasıl ve ne şekilde tüketeceğini bilmek saç sağlığından cilt sağlığına kadar pek çok faydası olan doğal bir tedavi yöntemini uygulamak demektir.