enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0660
EURO
38,0679
ALTIN
2.834,54
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Ahu Tuğba evinde Ö’Iü olarak bulunmuştu. Nedeni beIIi oldu.


Ahu Tuğba Amerika’da Miami’de ki evinde vefat etmiş halde bulundu, kızı eve girdi ve annesini cansız yatarken gördü çağımızın hastalığıyla mücadele ediyordu vefatına dair ilk açıklama geldi..
Uzun süredir Miami’de yaşayan, Yeşilçam’ın yıldız ismi Ahu Tuğba, Miami’deki evinde 69 yaşında yaş*a*mını y*it*irdi. Ünlü oyuncunun ve*f*at haberini Nuri Alço sosyal medya hesabından duyurdu.
Yeşilçam’ın sevilen oyuncularından Ahu Tuğba geçtiğimiz aylarda Miami’de geçirdiği trafik kazasıyla gündeme oturmuştu. Kazada kaburgaları kırılan Ahu Tuğba’nın son durumunun iyi olmadığı bildirilmişti. Yemek yiyemediği ve mamayla beslendiği verilen bilgiler arasındaydı.
A*C*I HABER GELDİ!
Geçtiğimiz dakikalarda Ahu Tuğba’dan a*c*ı haber geldi. Ahu Tuğba 69 yaşında evde ö*l*ü bulundu. Nuri Alço, Instagram hesabından sanatçı dostunun vefat haberini duyurdu.
NURİ ALÇO DUYURDU!
Alço paylaşımında “Canım dostum Ahu’nun v*ef*at haberini öğrendim. Kızı Anjelik ile görüştüm. Maalesef çok üzgünüm çok. Ahu’muzu kaybetti” ifadelerini kullandı.
Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, “Oyuncu Ahu Tuğba’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” dedi.
Nisan ayında Miami’de trafik kazası geçiren ve uzun süre hastanede tedavi gören Ahu Tuğba, bir süredir astımla mücadele ediyordu.
KIZI SABAH YATAKTA ACI ÇEKERKEN GÖRMÜŞ
Ölüm haberini duyuran Nuri Alço ise açıklamasında, “İstanbul’a getirmeye çalışıyoruz. Konsolosluklara devreye sokmaya çalışıyoruz. Daha dün konuştum kendisiyle, nefes almakta zorlanıyordu. Astımı vardı. Vefatından bir gün önce kızı Anjelik zorla doktora götürmek istemiş ama Ahu, ‘Geçer’ deyip, gitmemiş. Kızı sabah yatakta annesini hayatını kaybederken görmüş” dedi.
Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Ahu Tuğba’nın cenazesinin Miami’den İstanbul’a getirilmesi için belediye birimleri ile irtibata geçildiğini açıkladı.
ANNESİ İÇİN DUA İSTEMİŞTİ
Mayıs ayında taburcu olan ve “Hâlâ şoktayım, elimi kaldıramıyorum. İlaçlar ağır geliyor. Yemek yiyemiyorum. Doktorlar geçer diyor ama moralim sıfır” diyen usta sanatçı, haziran ayında tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik zor günler geçiren annesi için dua istemişti.
Annesinin KOAH hastası olduğunu söyleyen Anjelik Calvin; “Vücudundaki oksijen seviyesi düşmüştü. Ambulans yetişmeseydi her şey daha da kötü olabilirdi. Kalp damarları açıldı. Annem, burnundan rahat nefes alamıyor, burnunda kemik ve nodüller var” demişti.
Yaşadıkları kazayı anlatan Ahu Tuğba, arabayı kızının kullandığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:
Biz araçta kırmızı ışıkta beklerken, tanımadığımız başka bir aracın şoförü bize hızla çarparak kaçtı. Çarpmanın etkisiyle bulunduğumuz araba havalandı tekrar yerine oturdu. Resmen kızımla ölümden döndük. Ben sabah evden çıkarken mutlaka Ayetel Kürsi’yi okurum. Bir de okumasak kazada öleceğiz demek ki!
EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
Yeşilçam’da birçok fenomen projede yer alan Ahu Tuğba (69), Miami’de hayatını kaybetti. Bir süredir ileri seviye astım hastalığıyla mücadele eden sanatçının, vefat ettiği sırada kızı Anjelik’in de evde olduğu öğrenildi. Annesinin hayata gözlerini yummasından sonra Anjelik, polisleri eve çağırdı. Geçirdiği trafik kazasının ardından bir süre tedavi gören Tuğba, geçtiğimiz hafta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Bir haftadır uyuyamayan sanatçının, vefat haberi sanat camiasında şok yarattı. Tuğba, nisan ayında geçirdiği trafik kazasından sonra kaburgaları kırılmış ve bir süre yoğun bakımda tedavi görmüştü. Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Tuğba’nın cenazesinin Miami’den İstanbul’a getirilmesi için belediye birimleriyle irtibata geçildiğini açıkladı.
BAKAN ERSOY’DAN TAZİYE MESAJI
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yeşilçam’ın kıymetli sanatçılarından Ahu Tuğba’nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.
‘KIZI DOKTORA GÖTÜREMEMİŞ’
Sanatçının yakın arkadaşı Nuri Alço, “İstanbul’a getirmeye çalışıyoruz. Konsolosluklara devreye sokmaya çalışıyoruz. Daha dün konuştum kendisiyle, nefes almakta zorlanıyordu. Astımı vardı. Vefatından bir gün önce kızı Anjelik zorla doktora götürmek istemiş ama Ahu, ‘Geçer’ deyip, gitmemiş. Kızı sabah yatakta annesini hayatını kaybederken görmüş” dedi.
ÜNLÜ İSİMLERİN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI:
Hülya Koçyiğit: Sadece oyunculuğu ile değil açık sözlü, güçlü kişiliğiyle de çok sevilen Ahu Tuğba’nın vefat haberini üzülerek öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine sabır diliyorum.
Armağan Çağlayan: Çok üzüldüm. Bir dönemin efsanesi Ahu Tuğba… ‘Ünlüler Çiftliği’nde birlikte çalışmıştık. Ekibe çok saygılı, ekibi hiç üzmeyen bir sanatçıydı.
Yalçın Dümer: Dünya güzeli can dost iyi arkadaş kelimelerin kifayetsiz kaldığı saatler.
Bir süredir ileri düzeyde astım hastalığıyla mücadele eden ünlü sinema oyuncusu Ahu Tuğba, ABD’nin Miami kentindeki evinde hayatını kaybetti. Tuğba’nın kızı Anjelik, annesinin vefatını onaylarken, 69 yaşındaki sanatçı daha önce yaşadığı bir trafik kazası nedeniyle bir ameliyat geçirmişti.
Sinema oyuncusu Ahu Tuğba, ABD’nin Miami kentindeki konutunda hayatını kaybetti.
AHU TUĞBA YAŞAMINI YİTİRDİ
69 yaşındaki ünlü sinema oyuncusu Ahu Tuğba, astım hastalığıyla verdiği mücadelenin ardından ABD’nin Miami kentindeki evinde vefat etti. Tuğba’nın kızı Anjelik, annesinin vefatını onayladı.
POLİS OLAN KIZI HABERİ VERMİŞ
Gazeteci Hakan Solaker bildirdiğine göre, Ahu Tuğba’nın hastalandığı sırada evde kızı Anjelik’in bulunduğunu ve durumu polise kendisinin bildirdiğini belirtti. Solaker açıklamasında şu bilgileri verdi: “Şimdi Amerika Miami’den üzücü bir haber aldım. Yakın dostum Nur Hekimci aradı ve maalesef ünlü sinema sanatçısı Ahu Tuğba’nın evinde öldüğünü bildirdi. Evde kızı Anjelik varmış ve durumu polise kızı haber vermiş.
ASTIM İLE BAŞI DERTTEYDİ
Türkiye saati ile sabah sekiz ile sekiz buçuk saatlerinde öldüğü söyleniyor. Polisler yeni gelmiş evdeler yeni bilgiler geldikçe yazacağım. Neden ve nasıl öldüğü bilinmiyor ama bir süre önce trafik kazası geçirdiğini ve ameliyat olduğunu uzun süre hastanede tedavi olduğunu biliyoruz. Ayrıca ciddi astım hastası ve bu kaza sonrası çok zor anlar yaşıyordu.” ifadelerini kullandı
SİNEMA SANATÇIMIZ AHU TUĞBA KİMDİR?
Ahu Tuğba, İstanbul Yeşilköy’de zengin bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. İstanbul Amerikan Kız Lisesi’ni ve Robert Lisesi’nin kızlar bölümünü tamamladı. Yönetmen Metin Erksan, Beyoğlu’nda dolaşırken onu fark edip film teklifinde bulununca sinema kariyeri başladı. Ortaokul yıllarındayken sinema dünyasına adım attı. Kanada’da Concordia Üniversitesi’nin İngiliz Dili bölümündeki eğitimini tamamlamadan bıraktı.
1970’lerin sonlarından itibaren Türk sinema camiasında tanınmaya başladı. 1980’lerin başında popülerlik kazandı ve bu dönemde Türk sinemasının seks sembollerinden biri haline geldi. Genellikle hayat kadını, uyuşturucu bağımlısı gibi ancak iyi niyetli karakterleri canlandırdı. Erkekçe dergisine pozlar verdi ve gazino sanatçısı olarak çeşitli performanslar sergiledi. 1987 yılında ise bir müzik albümü çıkardı.
Ahu Tuğba, dönemin tanınmış oyuncuları Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman, Hakan Ural, Yaşar Alptekin, Tarık Tarcan, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço ile başrol oynamıştır. 1980’lerde Banu Alkan, Serpil Çakmaklı ve Müjde Ar ile birlikte seks sembolü olarak bilinen isimlerden biri olmuştur.
10 DEFA EVLİLİK YAPTI
Ahu Tuğba, hayatı boyunca toplamda 10 kez evlenmiştir. İkinci evliliğini 1981 yılında Mustafa Ulusoy ile gerçekleştirmiştir. 1991 yılında, Arnavut kökenli Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile evlenmiş ve bu evlilikten, kendisi gibi “Ahu” adını taşıyan bir kızı olmuştur. Kızı Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij, 11 Kasım 1993 tarihinde doğmuştur. Ahu Tuğba, İstanbul’un Osmanbey semtinde bulunan Guantenamera isimli gece kulübünün sahibidir. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami şehrinde kızıyla birlikte yaşamaktaydı.