enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0724
EURO
38,0724
ALTIN
2.832,80
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Kararmış demiri bu 2 malzemeyle parlatın


Mutfakta yapılan temizliğin en zor aşamalarından bir tanesi de ocak temizliği. Özellikle kurumuş ve uzun süredir kalmış olan lekelerin, yapış yapış yağların temizlenmesi bazıları için adeta kabusa dönüşebiliyor. Ancak bir uzman, uzun uğraşlar vermek yerine çok basit ve ucuz bir yöntemle ocak temizliği yapılabileceğini paylaştı. Üstelik hazırlayacağınız temizlik karışımını evinizdeki ürünlerle dahi yapabilirsiniz. Bu karışımı kullandığınızda ocağınız tertemiz bir hale gelebilir ve parlayabilir.Bazıları için ocağı temizlemek bazen çileye dönüşebiliyor. Özellikle yemek yaptıktan sonra etrafa yayılan gıdalar ve yağlar, bir süre temizlenmeden kaldığında çok daha zorlu lekelere dönüşebiliyor. O izler katılaştığında çıkması çok daha güç bir hal alırken ağır ve pahalı kimyasalların kullanılmasına, sert ürünlerle ocağı çizme tehlikesiyle karşı karşıya kalınmasına neden olabiliyor. Ancak bir uzman herkesin evinde bulunan çok ucuz ve etkili bir yöntemi paylaştı.Ocakların üzerinde oluşan yapışkan izler gerçekten can sıkıcı olabilir ve hatta evin değerini düşürebilir.Cam ocak temizliğinde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kirler her ne kadar inatçı olursa olsun ocağa nazik davranmanız gerektiğini unutmamalısınız. Kuruyan kirleri kazıyarak değil daha nazik yöntemler ve özel temizlik malzemeleri kullanarak çıkarmaya çalışmalısınız.
Temizliğe başlamadan önce cam ocağın kapalı ve soğuk olduğundan emin olun. Daha sonra bir bez ya da kâğıt havlu ile ocağın üzerinde kalan birikintilerin kabasını alın. Böylece temizlik çok daha kolay olacaktır.Cam ocak temizliğini biriktirmeden düzenli olarak temizliyorsanız ve inatçı kirler mevcut değilse temizlik için size basit bir bulaşık deterjanı da yetecek demektir. Bir miktar sıcak su içerisine bir miktar bulaşık deterjanı katın. Daha sonra bir bez ya da sünger yardımıyla bu karışımı ocağın üzerine uygulayarak ocağı temizleyin. Temizledikten sonra ıslak bir mikrofiber bez ile durulayın ve kuru bir bez ile ocağı kurulayın. Temizlik işlemini başarı ile tamamladınız, sıra keyfini çıkarmakta!Temizlik konusunda en etkili yardımcılarımızdan biri olan karbonatı cam ocak temizliğinde de gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Cam ocağın yüzeyine bol miktarda karbonat serpin. Daha sonra ocağın üzerini sıcak suyla ıslattığınız bez ya da havlu ile kapatın ve bu şekilde yaklaşık yarım saat beklemeye bırakın. Böylece inatçı kirlerin yumuşamasını sağlayacak temizliği kolaylaştıracaksınız. Beklemeden sonra bir miktar bulaşık deterjanı karıştırdığınız sıcak suyla silip temiz bir bez ile durulayıp kurulayın. Cam ocağınız artık tertemiz!Cam ocaklar daha hassas bir yapıya sahiptir, bu nedenle özel bir ilgi de bekler. Cam ocak temizliğinde çok etkili olan birçok temizlik ürününü her yerden kolayca temin edebilirsiniz. Bu ürünleri kullanarak bir sünger ya da mikrofiber bez yardımıyla dairesel hareketlerle cam ocağınızı ovun. Sonrasında temiz bir bezle durulayıp kuruladığınız, tertemiz cam ocağınızda yine harika yemekler pişirmeye devam edebilirsiniz.