enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0724
EURO
38,0724
ALTIN
2.832,80
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

CHPli başkan ekibiyle partisinden istifa etti


CHP’de aday belirleme sürecinde yeniden aday gösterilmeyen pek çok isim partiden istifa etti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, istifa edenleri “üç, beş, on memnuniyetsiz arkadaş” diye niteleyerek “Hepsine saygı duyuyorum” dedi. Medyascope, partiden istifa eden isimleri ve bu isimlerin süreçlerini derledi.CHP ‘de belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde yeniden aday gösterilmeyen pek çok isim partiden istifa etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 18 Şubat’ta Ankara’daki aday tanıtım toplantısında partiden istifa eden isimleri eleştirdi.
Özel, “Üç, beş, on memnuniyetsiz arkadaşımızın partiden ayrıldığını ya da başka taraflardan aday olmak istediklerini, eleştirel açıklamalarını görüyoruz” dedi. “Hepsine saygı duyuyorum” diyen Özel, partililiğini tartıştırmayan, partinin başarısını kendi başarısı sayan isimlere teşekkür ettiğini söyledi.
İstifa eden isimlerden bazıları bağımsız adaylığını açıklarken bazı isimler ise İYİ Parti ve Memleket Partisi’nden aday gösterildi. Medyascope, CHP’deki istifaları derledi.
Özel’in A Takımı’ndan ilk istifa Koza Yardımcı’dan geldi
Özgür Özel’in gölge kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapan Koza Yardımcı, partideki aday belirleme sürecinin sonunda görevinden istifa etti ve Parti Meclisi üyeliğine devam edeceğini söyledi. Yardımcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar CHP örgütlerinin emeklerini gözeterek, liyakat esaslı, belirlenen kurallara ve talimatlara uygun bir aday belirleme süreci olması için mücadele ettim” dedi.
Yardımcı, CHP 38. Olağan Kurultayı’nda kadın ve genç kotasının uygulanmasından sonra Parti Meclisi üyeliğine seçilmişti. Oğuz Kaan Salıcı’nın Denge ve Denetleme Listesi’nden Özgür Özel’in listesini delerek seçilen Yardımcı, Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.