enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0660
EURO
38,0679
ALTIN
2.834,54
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Bu Marka Maden Suyunu İçmeyin


Perrier’de Skandal: Feçe Kaynaklı Bakteriler Nedeniyle Milyonlarca Şişe İmha Edildi!
Fransa’nın güneyindeki Gard bölgesinde bulunan bir kuyuda “feçe kaynaklı” bakterilerin tespit edilmesinin ardından Nestlé’ye bağlı Perrier maden suyu şirketi, iki milyon şişe suyu imha etme kararı aldı.
Fransa Tarım ve Gıda Bakanlığı, yapılan incelemeler sonucunda Perrier’in bazı ürünlerinde fekal ve insan kaynaklı bakterilerin bulunduğunu doğruladı. Bu durum, halk sağlığı için ciddi bir risk oluşturduğundan Fransız yetkililer “önlem olarak” Perrier’in Vereze’deki kuyunun kullanımını durdurmasını istedi.
Bakterilerin kaynağının, mart ayı ortalarında Fransa’nın güneydoğusunu vuran Monica fırtınasıyla bağlantılı olduğu üzerinde duruluyor. 1903 yılından beri Perrier markası için maden suyu üreten Vereze’deki kuyu, Nimes civarlarında bulunuyor.
Nestlé, Vereze’deki işletmenin “yetkililerin denetimi altında uygun bir zamanda yeniden faaliyete geçeceği” beklentisini dile getirdi.
Ancak bu skandal, Perrier’i yalnızca bakteriler açısından değil, aynı zamanda etik açıdan da zor durumda bırakıyor. Ocak ayının sonundan bu yana maden suyu üreticisi, kaliteyi korumak için bazı markalarında yasaklanmış uygulamalar kullandığını kabul ettiği için Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde … Fransa’da üretim yapan ve dünyaca ünlü olan maden suyu şirketinin ürünlerinde dışkı tespit edilmesi, büyük bir skandala yol açtı. Şirket, skandalın patlak vermesinin ardından 2 milyon şişe maden suyunu imha etme kararı aldı.baskı altındaydı.