enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0660
EURO
38,0679
ALTIN
2.834,54
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Türk Sineması Denilince Akla O Gelirdi


Son günlerde yoğun bakımda tedavi gören ve ardından entübe edilen Aydemir Akbaş, dün akşam hayatını kaybetti. Uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşen Akbaş’ın vasiyeti ise gün yüzüne çıktı.
Daha önce kolon, bağırsak ve gırtlak kanseri tedavisi gören Aydemir Akbaş’ın hastalığı geçtiğimiz aylarda yeniden nüksetmişti. Birkaç kez kanseri yenen Akbaş’tan dün akşam üzücü bir haber geldi.
AYDEMİR AKBAŞ YAŞAMINI YİTİRDİ
Önceki gün evinde baygın halde bulunan ve yakınları tarafından hastaneye kaldırılan oyuncu, yoğun bakım ünitesine alındı. Ardından entübe edilen oyuncu, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.
Yeşilçam’ın birçok dönemine şahitlik eden ve kariyeri boyunca 100’ün üzerinde filmde rol alan Aydemir Akbaş’ın vasiyeti de gün yüzüne çıktı.
AYDEMİR AKBAŞ’IN GÜN YÜZÜNE ÇIKAN VASİYETİ
Vefat etmeden önceki röportajında Hürriyet’e fikirlerini aktaran isim, hastalığını duyunca hemen ameliyat olmak istediğini dile getirdi çünkü yaşamayı sevdiğini bildirdi. Akbaş “Ölümden çok korkuyorum. Umarım uykumda ölürüm” demişti.
Akbaş, söz konusu röportajında vasiyetini de aktardı: “Öncelikle geride bıraktığım kedilerime iyi bakılsın. Bir de hayatım filme çekilmesin. Çünkü doğrusunu çekemezler…”
GAZETECİLİK DE YAPTI
1936 yılında İstanbul Feriköy’de, Arnavut bir baba ve Sürmeneli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası, Balkan Savaşları sırasında İstanbul’a göç etmişti, amcası ise Hareket Ordusu’nun bir üyesiydi. Galatasaray Lisesi’nde eğitim aldıktan sonra bir süre gazetecilik yaptı.
100’Ü AŞKIN FİLM, 30 TİYATRO OYUNU…
Aydemir Akbaş, ağırlıklı olarak komedi türünde olmak üzere 100’ün üzerinde filmde rol aldı. Sekiz kez yönetmenlik yaptı ve yaklaşık 30 tiyatro oyununda sahne aldı. Ayrıca birçok televizyon dizisinde de yer aldı ve 33 filmin senaryosunu kaleme aldı.
Aydemir Akbaş, 1964 yılında tiyatrocu Beyhan Benek ile evlendi, ancak bu evlilik iki kez sona erdi ve üç kez yeniden evlendi. İki erkek ve bir kız kardeşi bulunan Akbaş’ın kardeşlerinden Erdinç Akbaş da bir süre oyunculuk yaptı.
AYDEMİR AKBAŞ’IN ÇOCUĞU VAR MI?
Aydemir Akbaş ve eşi uzun yıllar çocuk sahibi olamadı. Prematüre olarak doğan bebekleri kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.
Oyuncu, eşi Beyhan Akbaş’ın kedilerden insanlara bulaşan ‘toxoplasma’ adlı bir enfeksiyona yakalandığını ve bu hastalığı geçiren ilk insan olduğunu açıkladı. Akbaş, bu acı kaybın ardından bir daha çocuklarının olmadığını belirtmişti.