enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0660
EURO
38,0679
ALTIN
2.834,54
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Bebek Beyaz Saçlı Dünyaya Geldi


Albino ya da albinizm, kalıtsal bir metabolizma hastalığıdır. Hastalığa sahip bireylerin saçlarında, ciltlerinde ya da bedenlerinin birtakım bölümlerinde pigment eksikliğinden kaynaklı beyazlıklar görülür.

Geçtiğimiz yıl Macaristan’da dünyaya gelen Bence’in doğduğunda saçları bembeyazdı.

Ailesi başta gözlerine inanamadı. Çocuklarının hasta olduğunu düşündüler.

Akıllarına gelen ilk şey ise bebeklerinde albinizm olduğuydu. Albinizm ölümcül bir rahatsızlık olmamasına rağmen, albinolar toplum doğrultusundan maalesef yadırganırlar.
Bence’in hekimleri anında kan örnekleri alarak bebeğin gerçek hastalığını keşfetmek istediler.

Çıkan sonuçlarda Bence’in hiçbir rahatsızlığı olmadığı görüldü. Albinizm de yoktu. Sadece açık renk saçlarla dünyaya gelmişti. Doktorların söylediklerine göre Bence adlı bebeğin saçları büyüdükçe koyulaşacakmış.

Doktorlar, Bence bebeğin pigmentasyon sorunu ile dünyaya geldiği üstünde duruyorlar. Pigmentasyon sorununa sahip bebekler tıpkı Bence bebek gibi beyaz saçlarla dünyaya geliyorlar fakat büyüyünce saçları kararıyor.

Bence’in anne ve babası, hekimlerin yaptığı belirleme ardından rahat bir soluk aldılar.