enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1564
EURO
36,6793
ALTIN
2.956,96
BIST
10.025,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
8°C
İstanbul
8°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Çok Bulutlu
9°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C

10 Gün Önce Ne Yediğinizi


Akciğer kanserinden korunmak için sigara içmemeniz gerektiğini herkes biliyor. Çok fazla alkol içmek karaciğerinize baskı yapar. Yeterince su içmezseniz böbrek sağlığınız risk altında demektir. Peki tüm vücudumuzu ve organlarımızı yönetmek, zihnimizin temelini oluşturan beynimizin güvenliğini sağlamak ve fonksiyonlarını geliştirmek için ne yememiz gerektiğini biliyor musunuz? Beynimiz stres, hava kirliliği ve kötü beslenme gibi faktörlerden olumsuz etkilenebilir ve bu da hafızanın zayıflamasına ve görevlere odaklanmanın zorlaşmasına neden olabilir. Beslenme ve diyet uzmanı Dylan Eker, güçlü bir beyin ve hafıza için antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve sağlıklı yağlar açısından zengin dengeli beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Burada, besin içeriklerine göre beyninizle dost olan sekiz besini tanıtacağız. Beslenme ve diyet uzmanı Dylan Eker, kemik suyunun doğru tekniklerle yapıldığında bağışıklık sisteminizi ve beyin sağlığınızı destekleyebilecek başka bir besin olduğunu anlatıyor ve şöyle anlatıyor: Açıklıyorum. stres. Ek olarak prolin ve glisin amino asitleri beyin ve bağ dokusunun iyileşmesine katkıda bulunur. Kemik suyuna biberiye, soğan ve sarımsak eklemek beyin sağlığını destekleyebilir. Oldukça besleyicidir ve kemik iliğinin en az 12 saat kısık ateşte kaynatılmasıyla elde edilir. Kemik suyu buzdolabında 1 haftaya kadar, dondurucuda ise 3 aya kadar saklanabilir. ”
Yağlı balıklar bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır ve hafızayı geliştirmek ve beyin gücünü artırmak için en önemli gıdalardan biri olarak kabul edilir. Omega-3 yağ asitleri sinir hücreleri arasındaki elektrik sinyallerini kolaylaştırarak beynin daha iyi ve daha hızlı iletişim kurmasını sağlar. Aynı zamanda zihinsel konsantrasyonun ve hafızanın geliştirilmesine de yardımcı olur. Yeterli omega-3 almak için, mevsiminde haftada iki ila üç kez, tercihen küçük ve sığ balık yemeli ve yüksek sıcaklıkta kızartmaktan kaçınmalısınız. Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), balık alımınızın yeterli olmadığını düşünüyorsanız omega-3 takviyeleri almanızı önerir. Yağlı Tohumlar ve Kuruyemişler Yağlı tohumlar gerçekten “beynin dostları” unvanını hak ediyor. Ceviz, badem, fındık, keten tohumu ve çörek otu sağlıklı yağ asitleri, antioksidanlar, mineraller ve vitaminler, özellikle de yüksek miktarda E vitamini açısından son derece zengindir. E vitamini yüksek antioksidan kapasitesiyle hücre zarlarını hasarlardan korur. Radikaldir ve zihinsel aktivitenin azalmasını yavaşlatır. Her gün bir avuç çiğ yağlı tohum tüketmenin sayısız faydası vardır. Bunlardan en önemlisi beyin sağlığı için gerekli olan omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan cevizdir. Yumurta beyniniz için önemli besinleri içeren harika bir besindir. Küçük bir kapta sağlık. Yumurta sarısı genellikle beyin fonksiyonlarını ve gelişimini desteklemede ve ruh halini düzenlemede önemli olan B vitaminleri, folat ve kolin açısından zengindir. Yumurtalar ayrıca içerdikleri kolini, iyi hissettiren hormonlar üreten bir kimyasal olan betain’e dönüştürme yetenekleriyle de dikkat çekicidir.